ww

Squirrel Nut Zippers - Blue Angel


Merhaba blog ve takipçileri.

Saatlerce dans edilmiş bir gecenin ardından insanı oturduğu yerde küçük hareketlerle oynatan bir şarkı sunmaya karar vermiş bulunmaktayım. Akşamdan kalmak bu olsa gerek.

Birkaç gündür sürekli zihnimin arka planında kendini hatırlatmaya çalışan bu şarkı nihayet dün bir barda çalınınca yüzümde oluşan tebessümü yanımdakiler hatırlayacaktır.

Squirrel Nut Zippers denince akla Hell gelir. Hani şu Zaga'nın jenerik müziği olan şarkı. Ya da şarkıyı herkes bilir de SNZ'nin şarkısı olduğunu öğrenince şaşkınlıktan şaşkınlığa yolculuk eder. Benim bugün tanıtacağım şarkı ise Hell ile aynı albümde olduğundan mıdır nedir, bir türlü Hell kadar parlayamamış bir şarkı: "Blue Angel"

1993'te kurulan Squirrel Nut Zippers'ın -yamulmuyorsam- 2. stüdyo albümü Hot'ın içinden çıkan bu güzel şarkı hafif jazz ögeleri taşırken esas olarak retro swing kategorisinde kendine yer bulabilecek niteliklere sahip. Kısacası klasik bir SNZ şarkısı. Şarkının vokalleri kimileri tarafından(mgm) insan sesine benzetilmese de şarkıya inanılmaz yakıştığını düşündüğümü belirtmeden geçemeyeceğim. Melodi tüm saflığıyla kulaklarımın pasını temizlerken, şarkının son bölümünden önce giren solo ise şarkının iyice içine çekiyor. Dünyanın, gerek şarkıları gerekse sahne performansı açısından,en eğlenceli gruplarından biri olan SNZ'nin bu güzide şarkısını sizlerle başbaşa bırakma zamanı geldi. Buyrunuz Squirrel Nut Zippers ve Blue Angel.





Ha bu arada Squirrel Nut Zippers'ın myspace şeysi aşağıda. Sevdiyseniz tıklayınız. Kalın sağlıcakla.
Squirrel Nut Zippers - MySpace

Cuckoo Cocoon.

1 comment:

  1. harikasınız ya siz olmasanız bu grubu nerden ne zman duyacaktım acaba !?

    ReplyDelete

Featured Post

Origin

You know how the life is; suddenly you have find yourself in another moment and time and you priorities are completely chan...