ww

Metallic Falcons - Pale Dog


* Geri sayım başladı. Çalgılıgurme ekibi lisans eğitiminin son haftasına giriyor bu hafta... (Acımasız ergen üç noktası, asıl amacı cümlenin henüz bitmemiş olduğunu göstermek olup bahsi geçen yaş grubu bunu psikolojide taramalı tüfek etkisi yaratacağını düşünerek her bir cümleye koyuverir, acımaz.)

* Evet, bahsettiğimiz üzere bu bitiş sanırım en "Bitsin arkadaş, bitsin de gidelim." diyenimizin bile psikolojisinde fena etkiler yaratmakta. Beş sene azımsanacak bir zaman dilimi değil sonuçta; hani aileden ayrıldığımızda on sekiz yaş civarındaydık, şimdi ise yirmi üç, şöyle bir geriye bakınca insan kendisine fazlaca şey ekleyen bu beş senelik dilimin aslında kısa mı olduğunu sorgulayacak hadde bile gelebiliyor. Hani dokunsanız ağlayacağız, "Bir benzeri beş seneyi aynı insanlarla geçirmek ister miydin?" sorusu karşısında vereceğimiz cevabı durup düşünebiliriz, o derece vıcık vıcık maneviyatız. Manevi manevi çocuklar olduk son haftamızda bizler.

* Derken mezunlar ikiye ayrılır: Gelecek hakkında ne yapacağını bilenler ve gelecek hakkında planları henüz tam olarak oturmamış olanlar. Bunlar hayatın getirileridir ve lisans eğitiminin son haftasında ikinci gruba mensup olanlara yazık denebilir.

* Ve insanlar ikiye ayrılırlar: Hayalperestler ve realistler. Hayalperestler hayal kurma kapasiteleri kelli genellikle gerçek dünyanın getirilerini ertelemeyi iş bilirler, hayal kırıklığına uğramaları kaçınılmazdır. Genellikle bu getiriler karşısında okaliptüs yaprağına aşık bir koala misali uyumayı seçerler, peki bu yaptıkları iş midir; şüphesiz ki hayır. Ama olsundur, belki bir bitki onların karbondioksitleri sayesinde yaşıyordur, vardır bir faydaları sirkülasyona. Vahtır onların hallerine lakin çaktırmazlar.

* Hayalperestler kendi içinde ikiye ayrılır; bir yerlere gitmek isteyenler ve statükosunu koruma ihtiyacı içerisinde olanlar. Bir yerlere gitmek isteyip mevcut düzenini sürdürmeme içtiyacı hissedenler realite sebepli bunu erteleme durumunda kalabilirler yahut "Ne olacaksa olacaktır arkadaş, gidiyorum ben." diye basıp gidebilirler. Genellikle bu grup öyle cesur atakları her daim yapamaz, o yüzden bir süre gecikmeli bunu gerçekleştirir. Zaman içerisinde hayalinin aşınmaması ihtimalini ise hayalci kişiliğine bağlar, zamanın onu yıpratmamasını umar, hayali onun için önemlidir.

* Ayrıca tüm genellemeler yanlıştır ve bu cümle de buradan kendine öpücükler yollar.



"Ne güzeldir hayallarimizin yaratıcısı olmamız. Biz öldürmek istemedikçe öldüremez ya onları hiçbir şey. Sevelim hayallerimizi, koruyalım zamana karşı.

Sevgiler hepinize."


Laf Etti: Sinek Efendim

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Origin

You know how the life is; suddenly you have find yourself in another moment and time and you priorities are completely chan...