ww

Cenk Erdoğan - Sabah Bozlağı

Merhaba blogseverler!

Yaklaşık 1 haftadır buraya bir şeyler yazmadığımı farkettim ve bu farkına varmışlığın verdiği gazla hemen arşivime henüz dün eklediğim bir şarkıyı kalabalığın içinden cımbızla çekip aldım sizlere sunmak maksadıyla.

Dün Gevende üzerine yaptığımız bir sohbetin ürünü bu parça aslında. Gevende'nin Ev albümündeki parçalara eşlik eden konuk sanatçılardan biri çünkü bugünkü şarkımızın yaratıcısı: Cenk Erdoğan.

Gevende'nin albümündeki perdesiz gitarları çalan Cenk Erdoğan ismini google'a yazdığımızda gencecik yaşında kocaman bir müzik insanı ile karşılaştık. Birkaç şarkısını dinledikten sonra ise tekniğine, ruhuna hayran kaldık. Mircan'ın Sala albümündeki gitarları da bu yetenekli şahsiyetin çaldığını öğrenince merakımız zıplamaya, sonrasında zorlamaya başladı. Biz de dayanamayıp "Cenk Erdoğan Trio" olarak piyasa sürülmüş jazz öğeleriyle süslü "İle" albümünü bulup bu uçsuz kuyuya ipsiz daldık.

Albümde Anadolu'dan kopardığımız buğday başağını Kuzeyde kara gömdük ve Neşet Ertaş'ın büyüsüne kapılmış bu insanın kendi bestelediği bir bozlağı canlı canlı çalarken size de beğendirelim dedik.

(Burdaki eylemlerde sürekli 1. çoğul kişi eki kullandığıma kanmayın efendim. Büyük bir kısmı şahsım tarafımdan yapılmış, hissedilmiş olup, anlatımı bozmamak maksadıyla bu şekilde kullanılmıştır. Böyle de gereksiz bir açıklama yaptığım için gideyim ağlayayım.)

Cenk Erdoğan'dan bu güzel "Sabah Bozlağı"nı dinlemek için aşağıdaki sağı gösteren işarete tıklamanız yeterli.


Daha fazla bilgi için aşağıdaki linkler işinize yarayacaktır.


Kendinize iyi bakın!

Cuckoo Cocoon.

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Origin

You know how the life is; suddenly you have find yourself in another moment and time and you priorities are completely chan...