ww

Jehan Barbur - Gidersen


Tekrar merhabalar herkese. Bugün biri yerli diğeride yabancı olmak üzere 2 melek sesli kadından ve onların/gruplarının parçalarından bahsedeğim sizlere.

İlk olarak Jehanla başlayalım isterseniz. Tam adı Jehan Barbur bu melek sesli kadının. 1980 yılında Beyrutta doğmuş, iskenderunda yaşamış ve üniversiteyi de Ankara-Bilkent de bitirmiş. Kısaca bu topraklarda doymuş. İlk albümüde yakın bir geçmişte 2009 ilk ayında çıkmış. Jehan Barbur ve parçası Gidersen sizlerle;



Etnik öğeleri akustik ve jazz öğelerle harmanlamayı başarmış Jehan. Turkiye' de pek olmayan bu tarzda da gerçekten başarılı bir örnek teşkil ediyor bence.

Parçamızı değerlendirecek olursak sanırım kullanmamız gereken ilk kelime büyüleyici olur. Büyüleyici bir atmosferi var parçamızın ve bu atmosfer bozulmadan parçanın sonuna kadar devam ediyor.

İlk duyduğumda parçamızı, bu melodiyi ve bu sözleri duyup etkilenmeyen bir insan olamaz demiştim. Parçanın melodisi ve sözleri gerçekten müthiş bir uyum içinde. Gitarın da ara sololardaki başarısını takdir etmek gerekir.

Kısacası Jehan Barbur çok güzel bir albüm yapmış ve bizede bunun için sadece teşekkür etmek düşüyor. Umarım yolu hep açık olur ve bizde bu güzel parçalarını dinlemeye hep devam ederiz.

İkinci parçamız The do grubunu ciddi bir popülariteye ulaşmış parçası On my Shoulders. Aslında bu parçayı anlatıp anlatmamakta arada kaldım çünkü zaten çok bilenen bir eser. Ancak Olivia'dan bahsetmeden duramazdım :) Buyrun The Do - On my Shoulders.



Sanırım klibi izledikten sonra sizde Olivia hakkında bir şeyler söylemek istemişsinizdir. Çok sevimli değil mi? Şey, ehem nerde kalmıştık. Ha Olivia, pardon over my shoulders diyorduk.

Parça grubun pop-rock, pop-jazz tarzını tam anlamıyla yansıtıyor aslında. Parçaların oluşumda Olivia'nın oluşturduğu melodilerin Dan tarafından düzenlemesi bu tarzların birbiri içerisine geçmesine bir etken. Zaten grubumuz sadece bu iki üyeden meydana geliyor.

Bahsettiğim gibi parça hoş melodisiyle zaten büyük bir kitleye ulaşmayı başarmış. Ama genede çalgılı gurme olarak bu sevimli kadını tanıtmak keyifli bir şey.

Neyse efendim ben daha da uzatmayayım yoksa Olivia'ya methiyeler düzmeye çalışmaktan objktif bir eleştiri yapabilecek gibi gözükmüyorum.

Şimdilik herkese keyifli müzikler, haydi kalın sağlıcakla...

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Origin

You know how the life is; suddenly you have find yourself in another moment and time and you priorities are completely chan...