ww

Hypnogaja - Here comes the rain again


Bugün size eski bir şarkının yeni coverlanmış halini dinletmek istiyorum. Parçamız eski bir Eurythmics parçası Here comes the rain again' in Hypnogaja yorumu.

Grup hakkında kısa bir bilgi verecek olursak, grup 99 yılında Los Angeles' da kurulmuş. Grubumuz tam sınırlayamasakta belki melodic hard rock diyebileceğimiz bir tarzda müziklerini icra etmekteler. Başlarda pek dikkat çekmemişler ama herşey Here Comes the Rain Again' i coverlamalarıyla değişmiş



Parça albumün hiti olmuş ve dikkatleri bu gruba çekmeye yetmiş.

Birazda şarkıdan barkıdan bahsedecek olursak aslında ilk söylememiz gerekn çok başarılı bir cover olduğu. Bana göre cover' ın başarısı eski haline ek olarak yeni bir ruh, yeni bir duygu kısacası ekstra bir şeyler katıp katamadığıdır. Bu şarkının iki hali arasındaki farkını siz dinleyenlere bırakıyorum.

Parçamız hafif arpeji tatlı bir clean gitarın üstüne jason arnold' ın buğulu vokaliyle başlıyor. Aslında parçanın girişinin böyle vurucu olması başarılı olmasını sağlayan en önemli sebeplerden biri.

Parça 1:13 - 1:17' e kadar böyle devam ederken burda gerçekten acı dolu bir çığlık gelmekte. Yani birisi bana acı çektirse kesse falan her halde bu şekilde bağırırım. Yazık gerçekten acıyorum adamcağıza her seferinde. Sonrasında parçamız grubun asıl tarzı diyebileceğimiz melodic hard rock vari bir tını alıyor.

Parçanın bu kadar başarılı olmasının en önemli sebeplerinden biri Jason' ın gerçekten etkileyici vokali. Bu adam bu şarkıda kendinden bir şeyler bulmuş olmalı. Yani hani ne derler adam yanık yanık söylüyor resmen.

Diğer güzellikler ise farkına varılmayacak şekilde gruba orkestranın eşlik etmesi ve bunun da parçaya lirik bir hava katması. Ayrıca gitarın introdaki başarısı ve diğer kısımlardaki enstrümanların genel uyumu da çekici.

Sonuç olarak kim bu soliste bu kadar acı çektirdiyse parçayı dinledikten sonra geri dönmüştür sanırım.

Şimdilik herkese keyifli dinlemeler efendim....

Edit: Videodaki filmi merak edenler için ekleyelim hemen. Filmimiz 2001 yapımı Sweet November...

2 comments:

  1. saf a$k.
    bu kadar aşık olmak için 'biraz' saf olmak gerekiyor bence..

    ReplyDelete
  2. Boşuna saçmaladığımız anlarda aşık mısın diye sormuyorlar değil mi :)

    ReplyDelete

Featured Post

Origin

You know how the life is; suddenly you have find yourself in another moment and time and you priorities are completely chan...