ww

Killers - When you were young


Bu defa karşınıza iki eğlencelik, yazlık parçayla geldim blogseverler. Böyle tam yazın yolda giderken, kulaklığınıza takıp çevreye gülücükler atabilirsiniz bu yavrucaklarla.

İlk parçamız bir Killers klasiği When you were young...

Grubumuz Amerika - Los Angeles çıkışlı. İlk albümlerini Haziran 2004' te yayınlamışlar ve bu albumleriyle Amerika ve İngiltere de Top 10'a girmeyi başarmışlar. Daha sonra ise Ekim - 2006' da ikinci albümlerini çıkaran grup hit parçaları When you were young ile çok büyük bir kitleye ulaşmayı başarmış.



Grubun üstündeki 80'lerin etkisini daha ilk dinleyişte hissetmek mümkün. Belki post-punk diyebiliriz tarzlarına. Ancak sanki 80' lerin disco ruhunu Post-punk kalıbında ruhunu hiç kaybettirmeden yorumluyor gibiler.

Klip çekimlerini koyu katolik olarak bildiğimiz Meksika da gerçekleştirmeleri güzel bir gönderme olmuş. Bunu da not düşmekte fayda var.

Bu parçanın en güzel yanı ise en mutsuz anınızda bile yüzünde küçük bir gülümsemeyle hayaller içerisinde kaybolmanızı sağlayabilmesi. Yolda somurtarak giderken bu şarkıyı dinlemeye başlarsanız bıdı bıdı adımlarla hafif sekerek yürümeye başlıyorsunuz. Çevredekilerin sizi kıskanan yüz ifadelerine aldırmayın, parçanın tadını çıkarın derim ben. To save you from old ways....

İkinci parçamız ise kadınların en çılgın olduğu zamanlara ait bir parça. Yani tamam bunu sıkmış da olabilirim ama bana hep 80' lerin sonu 90' ların başındaki dünyanın veya kadınların çok daha hovarda, umursamaz ve eğlenceli olduğu düşüncesi hakim olmuştur.

Tabi buna o zamanlar da çocuk olduğum ve dünyaya daha özgür gözlerle baktığım gerçeği etki etmiş olabilir. ehem, her neyse efendim parçamız bir Sonic Youth eseri ; Kool Thing (ama haksızmıyım şimdi grubun ismi bile Sonic Youth, eğlenceli yahu :) )

Parça grubun Haziran - 90 çıkışlı Goo albümünden bir hit. Aslında parça hakkında söylenece çok şey var ama önce bir grubu tanıtalım.

Grubumuz yine bir Amerika bandajlı ama bu sefer New York menşeeli ve 1981 yılında kurulmuş. Tarz olarak rock' tan dallanıp alternative-punk veya hardcore - punk bir tarz benimsemişler. Ben hemen gruptan ziyada parçamız hakkında yorum yapmak istiyorum, buyrun buda parçamız;



Şimdi tarzı ruhu her şeyi geçtim bu nasıl bir kliptir yahu. Nası bir kafa harekettidir onlar nasıl bir dans ediştir! O vücuttaki Seden Gürel tınısı, birisi arkadan sallıyomuş gibi zorla oynamalar falan. O zamanların anlamsız klip çekme furyasının ilk 10' a girebilecek yapımlarından biri bu resmen yahu. Neyse çılgınlıklarına veriyoruz.

Parçamızın bir kere damarlarında feminizm akmakta. O ateşlede zaten hafif protez bir havada akıp gidiyor. Bu arada hafif dediğime bakmayın gayet sert göndermeler var erkek egemen topluma ve bazı ahlak kurallarına.

Parçanın orta kısımlarında ise chuck d ile atışmaları da ayrı bir güzel. Hey Kool thing diye seslenişi beni benden alır. Ardından gel bakiim buraya güzel şey diye devam etse olurmuş.

Sonuç olarak farklı, kan kaynatıcı, protez bişiler dinlemek isteyenler için ilaç gibi gelicektir Kool Thing.

Şimdilik bir başka parça önerimize kadar bizi takip edin diyoruz. Hayde kalın sağlıcakla.

Not: Blog biraz Rock müzik ağırlıklı gidiyor şikayetler var. Çalgılı gurmenin diğer türler açılımı yakında sizlerle olucak efendim.

No comments:

Post a Comment

Featured Post

Origin

You know how the life is; suddenly you have find yourself in another moment and time and you priorities are completely chan...